ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ
Λογοθεραπεύτρια – Υπεύθυνη του Κέντρου
Πτυχιούχος λογοθεραπεύτρια του ΑΤΕΙ Ηπείρου και κάτοχος άδεια ασκήσεως επαγγέλματος λογοθεραπευτών και μέλος στον “Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων – Λογοθεραπευτών Ελλάδος” (ΣΕΛΛΕ).
Έχει εργαστεί από το 2007 ως λογοθεραπεύτρια σε διακεκριμένο κέντρο ειδικών θεραπειών του Πειραιά και στο Κέντρο Ημέρας για παιδιά με αυτισμό στο Κερατσίνι. Έχει συμμετάσχει στην διαγνωστική διαδικασία ατόμων με προβλήματα λόγου-ομιλίας-επικοινωνίας. Από το 2011 είναι υπεύθυνη του κέντρου Επί-λεκτον.
Έχει εκπαιδευτεί στη χορήγηση του αξιολογητικού εργαλείου για τον αυτισμό ‘’ΕΔΑΛΦΑ’’, στην εφαρμογή εναλλακτικών και επαυξητικών προγραμμάτων επικοινωνίας (Pecs, Makaton) και της μεθόδου της ‘’Εντατικής Αλληλεπίδρασης’’ για τον αυτισμό. Έχει εκπαιδευτεί για άτομα με προβλήματα σίτισης και δυσφαγία. Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στο ‘’Lidcombe Programme’’ για τον πρώιμο τραυλισμό και στο σύστημα ‘’Άγγιξε και Πες’’. Ακόμη, έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων πάνω σε διάφορες διαταραχές που αφορούν τον λόγο-ομιλία-επικοινωνία.
ΕΛΕΝΗ ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ
Msc Ειδική Παιδαγωγός – Υπεύθυνη του Κέντρου
Πτυχιούχος φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας ( κατεύθυνση Ψυχολογίας)
Μεταπτυχιακές σπουδές στις Επιστήμες και Πρακτικές της Αγωγής και της Εκπαίδευσης στο LYON 2 πανεπιστήμιο Γαλλίας. (κατεύθυνση Ανθρωπολογία Ατόμων με Αναπηρία – διπλωματική εργασία ‘’Εκπαίδευση Παιδιών με Αυτιστικές Διαταραχές’’)
Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια και έχει κάνει ανακοινώσεις και παρουσιάσεις σε συνέδρια για τον Αυτισμό και τις Μαθησιακές Δυσκολίες.
Έχει εργαστεί από το 2005 ως ειδική παιδαγωγός σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής του δημοσίου, στο ΚΕΔΔΥ και σε κέντρο ειδικών θεραπειών του Πειραιά όπου και τέλεσε Επιστημονικά Υπεύθυνη του τμήματος Ειδικής Μάθησης.
Τέλος, έχει ασχοληθεί με την συμβουλευτική γονέων και έχει πιστοποιηθεί στο πρόγραμμα ψυχοεκπαίδευσης γονέων παιδιών με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, Cygnet.
ΕΛΕΝΗ ΛΙΛΙΤΣΗ
Ψυχολόγος Παίδων και Ενηλίκων
Πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου.
Εργάζεται στο χώρο της ειδικής αγωγής από το 2007 συνεργαζόμενη με κέντρα ειδικών θεραπειών στην Αθήνα και ως ελεύθερη επαγγελματίας ασχολούμενη κυρίως με τη ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση παιδιών και εφήβων με μαθησιακές, αναπτυξιακές και ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες και με προβλήματα συμπεριφοράς και επικοινωνίας και με τις οικογένειές τους.
Έχει επιμορφωθεί στη διαγνωστική αξιολόγηση και στην ψυχολογική παρέμβαση παιδιών και εφήβων και εξακολουθεί να εκπαιδεύεται μέσω συστηματικής εκπαιδευτικής εποπτείας συστημικής κατεύθυνσης.
Έχει εκπαιδευτεί στη χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων αξιολόγησης όπως το WISC-III, προβολικών τεστ προσωπικότητας όπως το C.A.T., το T.A.T., το Σχέδιο Οικογένειας και το Τεστ των Παραμυθιών και στο γνωσιακό συμπεριφορικό δράμα.
Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια για την συμβουλευτική γονέων και την παιγνιοθεραπεία.
Ζούρος Νίκος
Παιδοψυχίατρος Εξωτερικός Συνεργάτης
Απόφοιτος από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει τον τίτλο της ειδικότητας του Παιδοψυχιάτρου από το 2004. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων (για τον αυτισμό, τις μαθησιακές δυσκολίες, την ΔΕΠ- Υ, την νεανική παραβατικότητα, εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας, μέθοδο TEACCH, χρήση σταθμισμένων ερωτηματολογίων Achenbach, χορήγηση ημιδομημένης ψυχιατρικής συνέντευξης K – SADS – PL, παιδοψυχιατρική φαρμακολογία κ.α.). Έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια Παιδοψυχιατρικής και Ψυχιατρικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έχει υπάρξει εκπαιδευτής στελεχών υγείας, ψυχιατρικών νοσηλευτών, λογοθεραπευτών κ.α. Έχει παρουσιάσει πολλά θέματα Παιδοψυχιατρικής σε Πανελλήνια Συνέδρια και Ημερίδες καθώς και σε ομιλίες σε Δήμους στην Αθήνα και Χαλκίδα. Συμμετέχει στην μετάφραση ξενόγλωσσων συγγραμμάτων Παιδοψυχιατρικής. Έχει συμμετάσχει σε έρευνες για την κατάθλιψη, την αναπτυξιακή δυσαριθμησία, τον αυτισμό, τα ψυχολογικά προβλήματα παιδιών προσχολικής ηλικίας κ.α. Τα τελευταία δύο χρόνια συμμετέχει σε μεγάλη πανευρωπαϊκή μελέτη παρατήρησης παιδιών που έχουν ανταποκριθεί καλά σε φαρμακοθεραπεία για ΔΕΠ – Υ.
Συνεργάζεται, ως υπεύθυνος Παιδοψυχίατρος, με πολλά ιδιωτικά κέντρα στην Αθήνα, τη Χαλκίδα, τη Θήβα και την Λειβαδιά. Έχει διατελέσει επιστημονικός διευθυντής του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Συμβουλευτικού Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής του Δήμου Χαλανδρίου από το 2005 έως και το 2010. Είναι πρόεδρος της Ιατροπαιδαγωγικής Ομάδας του Ιδρύματος για το Παιδί “Η Παμμακάριστος” από το 2004 έως σήμερα. Συνεργάζεται με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ΑμΕΑ Νάξου από το 2005 έως σήμερα.